• Header N-VA Damme
  • Header N-VA Damme
  • Header N-VA Damme
N-VA Damme

U bent hier

Twintig parkings minder op randparking Damme Noord

Op 7 februari 2013

DAMME - Damme heeft al lang te kampen met parkeerproblemen in het centrum. De randparkings bieden hier een oplossing. Maar nu blijkt dat er op een van die parkings, Damme Noord, plots twintig parkeerplaatsen zijn verdwenen. Gemeenteraadslid Jos Millecam (N-VA) merkte dat op tijdens de vorige gemeenteraad. ‘Maar niemand bleek op de hoogte te zijn', zegt hij.

 

Het stadsbestuur van Damme krijgt regelmatig te horen dat er te weinig parkeerplaatsen zijn in het centrum. Zeker op zonnige topdagen en tijdens weekends moeten autobestuurders lang zoeken naar een parkeerplaats. Om aan die vraag te beantwoorden, werden enkele randparkings voorzien. Vooral mensen die komen fietsen in en rond Damme zetten hier hun wagen.

De randparking Damme Noord aan de Sluisse Dijk is een populaire parkeerplaats die vaak volledig vol staat. Toch werden er onlangs twintig parkeerplaatsen verwijderd. Raadslid Jos Millecam (N-VA) vindt dit een onbegrijpelijke beslissing en heeft daarom op de laatste gemeenteraad om meer uitleg gevraagd. ‘Maar niemand kon mij een antwoord geven', vertelt Millecam. ‘Burgemeester Bisschop en schepen van Ruimtelijke Ordening Marc Mus (beide CD&V) wisten van niets. Ook de andere schepenen konden mij geen verduidelijking geven.'

Boomstammen

Op twintig parkeerplaatsen staan bewerkte boomstammen op een ijzeren sokkel. Volgens Millecam is het de bedoeling hier picknicktafels en -banken van te maken. ‘Ik begrijp niet dat dit zomaar kan gebeuren, zonder dat iemand van de gemeenteraad of het schepencollege weet wat er aan de hand is', vervolgt Millecam. ‘Ik heb dan ook een onderhoud aangevraagd bij Vlaams Minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA). Ik wil dit aankaarten.'

Toch zal Millecam nog even moeten wachten op een antwoord, want dat krijgt hij pas in de volgende gemeenteraad van 28 februari.

Het Damse schepencollege wil voorlopig nog niet reageren op de vraag van Jos Millecam. ‘Zoals gebruikelijk zal de vraag in de volgende gemeenteraad aan bod komen en worden beantwoord', klinkt het.

 

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130206_00459967

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is