Stadssecretaris Teerlynck riskeert beroepsverbod

Op 2 februari 2011

Gebaseerd op een tuchtonderzoek ging de oorspronkelijk aanklacht van fraude tegen stadssecretaris Marc Teerlycnk over 30.000 euro. Van dat bedrag werd ondertussen slechts 1.396,04 euro weerhouden. Voor Damme draait de zaak ondertussen dan ook eerder om het principiële dan om het financiële aspect.

De stadssecretaris, die ondanks zijn schorsing nog steeds 70 procent van zijn loon opstrijkt, schreef onkostenvergoedingen uit voor imaginaire kilometers en herstelkosten voor een digitale agenda die zo goed als het viervoudige waren van de initiële aankoopprijs. De stad Damme stelt zich burgerlijke partij in de zaak. "Het feit dat Teerlynck een minnelijke schikking voorstelde, geldt als het bewijs dat hij wel degelijk besefte dat zijn handelingen niet al te koosjer waren", aldus meester Bart Staelens. "Hij had een voorbeeldfunctie en maakte die verre van waar."

Concentratiestoornissen

Teerlynck en zijn verdediging daarentegen pleiten voor een volledige vrijspraak. Wat de digitale agenda betreft, beweren ze dat de herstellingskosten zo hoog opliepen omdat alle software gerecupereerd diende te worden. Ook het fout ingeven van de onkostenvergoedingen wordt als onmoedwillig afgedaan. "Het is een kwestie van vergetelheid en niet van kwaad opzet", aldus Victor Petitat. "Meneer Teerlynck verkeerde op het moment van de feiten in een depressieve toestand waardoor hij concentratiestoornissen had." Ondertussen hangt het zwaard van Damocles in de vorm van een beroepsverbod boven het hoofd van Marc Teerlynck. Vonnis op 15 maart.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is