• Header N-VA Damme
  • Header N-VA Damme
  • Header N-VA Damme
N-VA Damme

U bent hier

Niet alle Damse wegen kregen genoeg strooizout

Op 17 januari 2013

DAMME - Vlaanderen heeft zich niet laten verrassen door de sneeuw. Zo goed als overal reden de strooiwagens uit. Maar de leerlingen van de school Olva in Vivenkapelle hebben toch klachten over de strooidiensten in hun regio. De Wetstraat, waar hun school ligt, bleek helemaal niet gestrooid te zijn.

 

Niets dan lovende commentaren voor de strooidiensten in Vlaanderen, want zij hebben op tijd geanticipeerd op de hevige sneeuwval van dinsdag door maandagavond en dinsdagochtend vroeg te strooien. Maar de leerlingen en directie van de school Olva in Vivenkapelle zijn minder tevreden. De Wetstraat, langs waar hun school ligt, bleek dinsdag helemaal niet gestrooid te zijn. Gisterochtend stuurde het schepencollege in allerijl een strooiwagen die richting uit.

Handmatig strooien

‘Ik heb via Facebook enkele reacties gelezen van ouders en kinderen over de Wetstraat', zegt schepen van Groen Eveline Van Quekelberghe (CD&V). De Wetstraat is momenteel doodlopend omdat er werken zijn in het centrum van Vivenkapelle. ‘Ik heb daarom onmiddellijk opdracht gegeven om hier te strooien. Onze mensen, acht personeelsleden van de Groendienst die tijdens de winter instaan voor de strooiwagens, werden allemaal ingeschakeld. Op de plaatsen waar geen strooiwagens bij kunnen, zoals in de Wetstraat, werd handmatig gestrooid.'

Ook het kerkplein in Sijsele en andere schoolbuurten in Groot-Damme werden nog eens extra gestrooid. Schepen Van Quekelberghe geeft toe dat er dinsdag ook op die plaatsen gestrooid had moeten worden. ‘Maar niettegenstaande deze opmerkingen, heeft de Groendienst ook veel positieve reacties en felicitaties ontvangen', benadrukt ze. ‘Twee mensen van onze strooidiensten werken elke nacht en voormiddag om zoveel mogelijk wegen, pleinen en fietspaden sneeuwvrij te krijgen. Zij doen voornamelijk de hoofdwegen van de gemeente, omdat deze het belangrijkste zijn. Maar intussen hebben we ook de omleggingswegen voor de werken in Vivenkapelle in het strooiplan opgenomen.'

Kapotte machine

Volgens gemeenteraadslid Heidi Verstraete (N-VA) was ook de Legeweg in Damme niet gestrooid. ‘Die straat lag er maandagavond en dinsdagochtend bijzonder glad bij', zegt ze. ‘Hierdoor is een belbus in de gracht terechtgekomen.' Gisteren stelden een aantal Dammenaars vast dat de sommige Damse fietspaden nog niet vrij waren van sneeuw. Via Facebook vernamen ze van CD&V-gemeenteraadslid Jean-Pierre Lamote (CD&V) dat de machine hiervoor stuk was en dat woensdagmiddag (gisteren, red.) de fietspaden gestrooid zouden worden.

 

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130116_00435765

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is