N-VA vraagt parkeerkaart voor zorgverstrekkers in Damme

Op 21 juni 2015

N-VA vraag parkeerkaart voor zorgverstrekkers in Damme

Huisartsen, verpleegkundigen en kinesisten parkeren voor hun werk vaak in een betalende parkeerzone. Ze staan hier echter meestal maar kort geparkeerd. Maandelijks kan dit voor de zorgverstrekkers tot grote parkeerkosten of boetes en retributies leiden. Ook hebben ze vaak af te rekenen met parkeerproblemen en hebben ze soms te kampen met noodgevallen waarbij het afhalen van een parkeerticket levensbedreigend kan zijn.
Het invoeren van een parkeerkaart voor zorgverstrekkers kan hiervoor een oplossing zijn. Door gebruik van deze kaart kunnen zij gratis parkeren in een betalende zone.
De N-VA fractie diende voor de volgende gemeenteraad dan ook een voorstel in om deze parkeerkaart in te voeren en zorgverstrekkers zo voor 60 minuten gratis te laten parkeren. Deze parkeerkaart moet samen met de blauwe parkeerschijf zichtbaar in het voertuig worden geplaatst. Om misbruik tegen te gaan kan niet iedereen zomaar een kaart aanvragen en zal de gratis parkeertijd alsnog gelimiteerd worden.
Een parkeerkaart voor zorgverstrekkers is niet nieuw in Vlaanderen en is al in meerdere steden en gemeenten ingevoerd. Het is naast de bewonerskaart en uitzonderingen voor mindervaliden en prioritaire voertuigen een van de meest courante vormen van uitzonderingen op parkeerretributiereglementen.

Auteur:​​Jan Van Meirhaeghe, fractieleider N-VA Damme
​​e-mail: jan.vanmeirhaeghe [at] n-va.be
​​GSM: 0496/286719

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is